Om mig

Foto: Kristina Hedtjärn/Lumen

Inom oss finns ett litet frö. Den gåva som du fått med din högsta potential. Du behöver vattna fröet för att det ska växa. Det gör du genom att göra dom sakerna som du längtar efter, är nyfiken på, känner en naturlig dragning till. Utan att veta vad det ska leda till så fortsätter du vattna fröet med några droppar varje dag.

 

Hur din planta kommer växa och var för blomma det kommer bli vet du inte innan. Inte hur lång tid det kommer ta heller. Men det kommer visa sig när fröet fått den näring som den längtar efter. En vacker dag slår blomman ut i full blom och du bara VET vad din uppgift här på jorden är.

OM MIG

Sitter du fast, känner frustration över att inte nå dina mål? Kanske skaver det inom dig att gå till jobbet. Eller att komma hem till en relation som inte känns rätt längre? Jag vet hur det känns. 


När jag började mitt första år på Humanovas utbildning "Bli den du är" så var mitt främsta mål att få min "målarpropp" att lossna. Jag hade länge haft en längtan av att börja måla igen. Själen kallade på mig att ta fram färgerna, men det inre kritikern hittade på undanflykter varje gång. Varför kan man undra? Det var ju inget beställningsjobb som skulle utföras. Jag ville bara måla för att det är kul.


Mina studier i psykosyntes och terapi ändrade helt min livsväg. Målarproppen lossnade faktiskt. Jag gick även igenom tyngre förändringar som skilsmässa, flytt och jobbyte. Jag valde att utbilda mig till samtalsterapeut och coach. Nu vill jag hjälpa andra att hitta sin rätta väg. Att låta rädslan styra, genom att trycka undan viktiga behov, är inte rätt väg att gå. Längtan kommer ändå inte att försvinna. Välkommen till mig på samtal eller workshop i att måla utan prestation. 


Jag är diplomerad samtalscoach och samtalsterapeut i Psykosyntes (4 års utbildning på Humanova). I samtalen med mina klienter använder jag mig av psykosyntesens samtalsmetodik. Utbildningen innehåller även grunderna i KBT, ACT (Acceptance & Commitment Therapy) och Schematerapi, vilket jag även praktiserar i terapirummet. 


Jag har ena foten kvar i min andra yrkesroll som florist i begravningsbranchen. Det är ett privilegium att få arbeta både kreativt och med människor!


Jag är medlem i Psykosyntesförbundet och följer dess etiska regler. 

PSYKOSYNTESEN

En psykologi med själ och vilja


Psykosyntesen grundades i början av 1900-talet av den italienske läkaren Roberto Assagioli som föddes i Venedig 1888. Som ung student var han medlem i Zurich Freud Society, vars medlemmar var pionjärer inom psykoanalysen, och han skrev en doktorsavhandling om psykoanalys. Assagioli vidareutvecklade Freuds psykoanalys och samarbetade med Jung och senare med Maslow.


Kärlek, vilja, acceptans och eget ansvar utgör centrala delar i Psykosyntesen. Att utveckla och tillämpa god vilja, göra gott för mig själv och för andra såväl som att lyssna på min egen inre längtan och mina behov.


Vi har alla en historia som format oss på gott och ont och som finns med oss i våra dagliga liv. Men vi har också en kreativ potential, en önskan att lämna beteenden som inte gynnar oss längre och att växa som individer. 

 

Psykosyntesen fokuserar på det friska i människan. Istället för att se våra personliga svårigheter som begränsande, ser man inom psykosyntesen våra brister och tillkortakommanden som en stor utvecklingspotential.


Är du nyfiken att veta mer om psykosyntesen?

Läs mer på Humanovas och Psykosyntesförbundets hemsida.